İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

Ramazan’da yeterli su tüketimine dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan’da yeterli su tüketimine dikkat
Abone ol
Bağışıklığı güçlendirmek için ‘güvenli ve kaliteli’ su için!

Bağışıklığı güçlendirmek için ‘güvenli ve kaliteli’ su için!

Su bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli doğal kaynaklardan biri. Ramazan ayının başlamasıyla özellikle oruçlu kişiler için iftardan sahura kadar geçen sürede sağlıklı, güvenli ve kaliteli su tüketimi büyük önem taşıyor.

Bahar mevsimiyle birlikte karşıladığımız Ramazan ayı boyunca vücudun sıvı ihtiyacının yeterli miktarda karşılanması hem bağışıklık sistemini koruyor hem de metabolizmayı hızlandırıyor. Gıda Aydınlatma Platformu Üyesi Dr. Diyetisyen Yeter Çelik, su ihtiyacının karşılanması için güvenilir, hijyenik, kaliteli ve dengeli içeriğe sahip suların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Günde en az 2,5 litre su tüketilmeli

Normal şartlarda bir insan sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için günde 2,5-3 litre suya ihtiyaç duyuyor. Ancak bu ihtiyacın genellikle su yerine farklı içeceklerle karşılandığı zannediliyor. Oysa su, sayısız faydasının yanı sıra bağışıklık sisteminin çalışmasını, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini sağlıyor. Baharla birlikte karşıladığımız Ramazan ayında kaliteli su ihtiyacı daha da öne çıkıyor.

Günlük yeterli miktarda su tüketimi, yaşamın her döneminde ve her mevsimde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor. Bazı bireylerin tedavi amaçlı kullandığı düzenli ilaçların da oruç sürecinde ağız kuruluğu ve susuzluğa neden olabileceğini de atlamamak gerekiyor. Uzmanlar özellikle bu bireylerin su tüketimine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Aynı zamanda su, oruç tutulan dönemde iftarla sahur arasında yeterli miktarda tüketilirse beyin fonksiyonlarının da mükemmel çalışmasını sağlıyor.

”Vücudun birçok işlevi su ile sağlanır”

Suyun sağlık açısından faydasına vurgu yapanDr. Diyetisyen Yeter Çelik, ”Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, yiyeceklerin sindirimine, vücut ısısının kontrolüne, metabolizmadaki atıkların uzaklaştırılmasına, bağırsak florasının düzenlenmesine, enerji seviyesinin ve başta beyin olmak üzere vücut fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olan doğal ve kaliteli su, vazgeçilmez bir öneme sahip” şeklinde konuştu. Çelik, şunları söyledi: ”Güçlü bağışıklık sisteminin temel taşı olan suyun yeterli miktarda tüketilmesi, su ihtiyacının arttığı bahar aylarında ve Ramazan’da hastalıklardan korunmak için en önemli etkenlerden biridir. Yeterli sıvı alımı; zihinsel faaliyetlerin, bağışıklığın, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının güçlendirilmesini ve sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlar”

”Kaliteli ve güvenilir suyu tercih edin”

Tüketicilerin sağlıklı, kaliteli, güvenilir ve gerekli tüm denetimlerden geçen doğal kaynaklardan elde edilen kaliteli ve güvenli suları tercih etmesinin önemine değinen Dr. Diyetisyen Yeter Çelik, ”İyi kalite su, yaşamsal faaliyetlerde önemli işlevlere sahip başta kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi önemli besin ögelerini içermektedir. Bu besin ögelerinin günlük alımının desteklenmesi ve toksinlerin uzaklaştırılmasını sağlamak için günlük su gereksiniminin içeriğindeki doğal mineral yapısı korunmuş kaliteli ve güvenilir su kaynaklarından karşılanması gerekmektedir” dedi.

Özellikle oruç tutanların uzun süre susuz kaldığı Ramazan ayında bağışıklığın güçlendirilmesi için kaliteli su kaynaklarına yönelmek gerektiğini belirten Çelik, ”Güçlü bağışıklık için yeterli, dengeli ve sürdürülebilir bir beslenme ve yeterli su tüketimi sağlanmalıdır” diye konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yetim çocuklarla iftar açtıÖnceki Haber

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdem...

Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu'nun bilgisi cehalet düzeyindedirSonraki Haber

Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu'nun bilgisi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar