İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

MHP'li Yıldız'dan muhalefete 'teleferik' tepkisi: Şüpheli yandaş olunca muhalefet suç işliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Yıldız'dan muhalefete 'teleferik' tepkisi: Şüpheli yandaş olunca muhalefet suç işliyor
Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Antalya’da yaşanan teleferik kazası sonrası yapılan tutuklamalara yönelik muhalefetin tutumunu eleştirdi. Yıldız, “Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, adil yargılanma hakkı gibi kavramları işine geldiği gibi anlayan muhalefet, şüpheliler yandaş olunca kontrolü kaybediyor. Adliyeye karşı suç işlemeye başlıyor' dedi.

Antalya'da meydana gelen teleferik faciasının ardından CHP'li belediye başkanı dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Olayla ilgili olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhalefetin tutumunu eleştirdi.

Teleferik kazasıyla ilgili olarak tutuklananlar arasında, dönemin Anet Genel Müdürü ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu teleferik hattını işleten firma ve bakımından sorumlu olan firma yetkililerinin ve çalışanlarının yer aldığını belirten Feti Yıldız, toplamda 14 kişiden 5'inin "Taksirle adam öldürme ve yararlanmaya sebep olmak" suçlamasıyla tutuklandığını, diğer 8 şüpheli hakkında ise "adli kontrol kararı" verildiğini ve 1 kişi serbest bırakıldığını hatırlattı.

"ŞÜPHELİLER YANDAŞ OLUNCA MUHALEFET KONTROLÜ KAYBEDİYOR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, muhalefetin bu tutuklamalara yönelik tutumunu şu sözlerle eleştirdi: “Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, adil yargılanma hakkı, silahların eşitliği gibi kavramları işine geldiği gibi anlayan muhalefet, şüpheliler yandaş olunca kontrolü kaybediyor. Adliyeye karşı suç işlemeye başlıyor.”

Açıklamasının sonunda "meraklsına not" vurgusuyla Yıldız, şunları kaydetti: 

"Tutuklama kararı vermek için, öncelikle kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller ve ayrıca bir tutuklama nedeninin de varlığı aranır"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Lideri Bahçeli’den Ramazan Bayramı MesajıÖnceki Haber

MHP Lideri Bahçeli’den Ramazan Bayramı M...

MHP'nin yeni Başkanlık Divanı belli olacakSonraki Haber

MHP'nin yeni Başkanlık Divanı belli olac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar