İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

Silivri Belediyesi Kendi Ekti, Hasat Etti, Ayçiçek Yağı Üretti ve 15.000 Haneye Dağıtıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silivri Belediyesi Kendi Ekti, Hasat Etti, Ayçiçek Yağı Üretti ve 15.000 Haneye Dağıtıyor
Abone ol
Silivri Belediyesi, AR-GE çalışmalarına verdiği destekle elde ettiği milli hibrit ayçiçeği tohumlarından elde ettiği yağları, yeni yıl ile birlikte 15.000 aileye ücretsiz dağıtmaya başladı. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri için üretim yaparak Türkiye'ye katkıda bulunduklarını ve çiftçilerle ürünleri paylaştıklarını belirtti.

Silivri Belediyesi, yürüttüğü AR-GE çalışmaları sonucunda elde ettiği yerli hibrit ayçiçeği tohumlarından 1000 dönüm arazide ekim yaptı. Hasat sonucu elde edilen 75.000 litre ayçiçeği yağı, belediye tarafından 5'er litrelik tenekeler halinde hazırlanarak ücretsiz olarak dağıtılıyor.


Başkan Volkan Yılmaz, belediyenin AR-GE'sine destek vererek elde ettikleri ürünleri çiftçilerle paylaştıklarını ve şimdi de elde edilen yağları 15.000 aileye ücretsiz olarak dağıttıklarını ifade etti. Belediye, yerel halka destek sağlamanın yanı sıra ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor.
Yılmaz, belediye arazisinde gerçekleştirdikleri üretimle ilgili olarak, "Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz" temasını vurgulayarak, belediye arazisinde yapılan üretimlerin çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, belediyenin yaklaşık 5 yıldır çiftçilere sağladığı desteklemelerin mali değerinin 100 Milyon TL'yi aştığını açıkladı.


Silivri Belediyesi'nin tarım alanında yürüttüğü projeler ve desteklemelerle bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunduğu vurgulanarak, yerel halkın bu tarım ürünlerine ücretsiz olarak ulaşabilmesinin sosyal sorumluluk ve dayanışma içerisinde sürdürülebilir bir model oluşturduğu ifade edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım: Sizlerle hesaplaşmasak kanımız kurusunÖnceki Haber

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım: Si...

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Bahadır Bumin Özarslan, Twitter'dan açıklamalarda bulunduSonraki Haber

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Bahadı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar