İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

MHP'li Bahadır Bumin Özarslan'dan Yeniçağ yazarına cevap!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Bahadır Bumin Özarslan'dan Yeniçağ yazarına cevap!
Abone ol
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan sosyal medya hesabından Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'nun MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında yazılanlar ile alakalı cevap verdi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü yazısında, âdeti ve merakı olduğu üzere yine, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile ilgili bazı ifadeler kullanmıştır.

Her zaman yaptığı gibi pek çok meseleyi arka arkaya sıralamış, bağlamından kopararak bazı sorular sormuş ve kendince bir takım sonuçlara ulaşmıştır. Uğuroğlu yazısında, son NATO Zirvesi esnasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Kıbrıslı Rumların Lideri Anastasiadis arasında geçen diyalog üzerinden Sayın Genel Başkanımıza, Kıbrıs sorunu ile ilgili bazı sorular yöneltmiştir. Sorulardaki ve varılan sonuçlardaki mantık hataları ile yazıdaki bahsi geçen olayların sebepleri ve sonuçları arasındaki çarpıtmalar ve çelişkiler bir yana, Kıbrıs sorunu ile ilgili en temel bilgilerden mahrumiyet göze çarpmaktadır.

Madrid Zirvesi esnasında Rumların yemeğe katılması talebi İspanya, Türkiye ile görüşme teklifi Anastasiadis tarafından yapılmışken olayları çarpıtarak konuyu, Rumların tanınmasına getirmek, ciddi bir bilgisizlik olduğunu göstermektedir. Uğuroğlu’nun mantığından hareketle yaklaşık yarım asırdır devam eden Kıbrıs görüşmelerinde, Rum tarafı defalarca kez tanınmış olmaktadır. Galiba Uğuroğlu, “tanıma” kavramından haberdar değildir. Uluslararası hukuk açısından devletin tanınması, sınırları belli bir ülkede yaşayan sürekli nüfus üzerinde etkin-egemen bir otoritenin varlığını tespit ve bu otoritenin uluslararası toplumun bir üyesi olduğunu kabul etmek anlamına gelir.

Devletin tanınması, açıkça beyan edilebileceği gibi diplomatik ilişki kurma, antlaşma yapma gibi fiilî yollarla da gerçekleştirilebilir. Bir devletin açıkça tanınmadığının beyan edilmesi, tanıma niteliği taşımayan temaslara engel teşkil etmez. Bugüne kadar Türkiye tarafından, Rumların tanındığına dair herhangi bir yazılı veya sözlü beyan olmadığı gibi fiilen de bu anlama gelebilecek bir adım atılmış değildir. Nezaket kuralları çerçevesinde gerçekleşen temasların ise bu niteliği taşımadığı açıktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatsa Teşkilatından muhteşem finalÖnceki Haber

Fatsa Teşkilatından muhteşem final

Şehit Enes Özgül'den duygulandıran vasiyetSonraki Haber

Şehit Enes Özgül'den duygulandıran vasiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar