İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

3D Sanatçıları Bu Hafta ’NVIDIA Stüdyo’da’ İkonik Avrupa Mimarisini Yeniden Hayal Ederek İnşa Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3D Sanatçıları Bu Hafta ’NVIDIA Stüdyo’da’ İkonik Avrupa Mimarisini Yeniden Hayal Ederek İnşa Ediyor
Abone ol
Üç farklı sanatçı muhteşem eserlerini sergilerken NVIDIA Studio tarafından desteklenen yaratıcı iş akışlarını paylaşıyor.

Üç farklı sanatçı muhteşem eserlerini sergilerken NVIDIA Studio tarafından desteklenen yaratıcı iş akışlarını paylaşıyor.

3D sanatıyla uğraşan üç farklı sanatçı, NVIDIA Studio’nun yardımıyla ikonik Avrupa binalarını yeniden tasarlamanın ardındaki yaratıcı süreçleri paylaşmak için bu hafta NVIDIA Studio’ya adım atıyor. Videoyu izlemek için linke tıklayabilirsiniz.

Robert Lazăr, Dawid Herda ve Dalibor Cee, ilham kaynaklarından yola çıkarak benzersiz yaratıcı yolculuklarını, iş akışlarında kullandıkları araçları gelecek vaat eden sanatçılarla paylaşıyor.

Sanatçıların teknikleri ve stilleri farklılık gösterse de hepsi de NVIDIA Studio desteğinden yararlanmayı tercih ediyor. Sanatçılar yaratıcı uygulamalarında GPU hızlandırma sayesinde daha hızlı bir şekilde hareket etme özgürlüğü yaşıyor. NVIDIA RTX GPU’lar tarafından hızlandırılan yapay zeka destekli özellikler, tekrarlayan, sıkıcı işleri azaltarak, projelerine odaklanmaları ve çalışmalarını mükemmelleştirmeleri için değerli zamanlarını geri veriyor.

Romanya Renderı

Eurosadboy olarak da anılan Lazăr, 17 yıllık deneyimiyle kendi kendini yetiştirmiş bir 3D sanatçısı ve yarattığı her eserle yeni bir maceraya atılan saygın bir müzisyen.

Memleketi Bükreş’i keşfederken, Lazăr, nostalji ve fütürizmin çarpıcı birleşimiyle Romanya Mimarlar Birliği Binasına hayran kaldı. Bilim kurgu tutkusuyla güçlenen bu ikonik binayı geçmişin, bugünün ve geleceğin unsurlarını içeren dijital sanatla birleştirdi. Videoyu izlemek için linke tıklayabilirsiniz.

Lazăr, genel boyutları tahmin etmek için önce binayı yerinde inceledi, ardından en sevdiği sanatçılardan ilham almak için bir ilham panosu oluşturdu. Lazăr, hayalindeki görüntüyü hayata geçirerek Cinema 4D yazılımını açtı ve fütüristik yaratımı için modeller inşa etti. NVIDIA RTX GPU ile hızlandırılmış görünüm penceresi, modelleme sırasında bu karmaşık 3D şekiller için sorunsuz etkileşim sağladı.

Daha sonra ücretsiz JSplacement yazılımında metal, taş ve cam dokular oluşturdu ve bunları modellerine uygulamak için Cinema 4D’ye geri aktardı. Dönen diskleri ve açılan kolları olan ”uzay asansörünü” oluşturmak için animasyonlu öğeler ekledi. Lazăr, ”Hipergerçekçi tarzımın iyi bir şekilde yansıtmak için ihtiyaç duyduğum ışın izleme teknolojisini seçtiğim GPU’nun RTX teknolojisiyle elde ettim” dedi.

Sahnenin orijinal görüntüyle aynı şekilde aydınlatıldığından emin olmak için Lazăr, Otoy’nin Octane’sinde GPU hızlandırmalı ışın izlemeyi kullanarak bir ortam kapama efekti oluşturdu bu sayede ışık hızında fotogerçekçi aydınlatma elde etti.

Bu aşamada, Lazăr sahneyi Adobe After Effects yazılımına aktardı, ardından dijital sahneyi yüksek çözünürlüklü video çekiminin üzerine ekleyerek olağanüstü gerçekçi bir görsel oluşturdu. ”Görüntüler 4K RAW formatındaydı, bu yüzden NVIDIA RTX GPU’nun yetenekleri olmasaydı, gerçek zamanlı olarak ön izleme yapamayacaktım - bu da teknik detaylara daha fazla, yaratıcılığa daha az zaman ayırmamı gerektiriyordu” dedi.

Sanatçı, renklerin eşleşmesinin çok önemli olduğunu ekliyor ve ”Neyse ki After Effects’in Parlaklık ve Kontrast, Renk Değiştirme ve Pozlama gibi GPU ile hızlandırılmış birkaç özelliği işi bitirmeme yardımcı oldu.” diyor.

Lazăr, GeForce 3080 Ti GPU’sunu ve ASUS ProArt NVIDIA Studio dizüstü bilgisayarını kullanarak bu 3D sanat eserini daha hızlı ve daha verimli bir şekilde yaratabildi.

Polonya Gururu

Yaygın olarak Graffit olarak bilinen Dawid Herda, on yıldan uzun bir süredir kendini bir sanatçı olarak tanımlıyor. Sanatçı en çok anavatanı Polonya’da otostop çekme deneyimlerinden ilham alıyor.

Gdańsk’ı ziyaret eden Herda, şehrin 600 yıllık deniz vincinin mimarisinin sanatsal bir dönüşümünden ilham aldı. Vinci, eski tuğla yapıyı çevreleyen yeni cam cepheli binalar çizerek, fütüristik bir metal ve cam kulesi olarak görselleştirdi. Videoyu izlemek için linke tıklayabilirsiniz.

İş akışı sürecinde sanatçı, RTX GPU sahipleri için ücretsiz olan 3D tasarım iş birliği ve dünya simülasyonu için bir platform olan NVIDIA Omniverse ’den yararlandı. Açık kaynaklı, genişletilebilir Evrensel Sahne Tanımı dosya formatı, Herda’ya, aralarında tekrar tekrar içe ve dışa aktarma yapmak zorunda kalmadan aynı anda birkaç 3D uygulama içinde çalışma özgürlüğü verdi. Ayrıca, geliştirdiği sanat eserini meslektaşlarıyla gelişmiş donanıma ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı olarak paylaştı.

Herda, ”Bütün bu özellikler karmaşık tasarım işini çok daha verimli kılıyor, bana çok zaman kazandırıyor ve yaratıcılığa odaklanmamı sağlıyor” dedi.

Herda, birleştirme yazılımı içindeki canlı aksiyon kamera hareketlerinin ve perspektifin simülasyonu olan 3D hareket takibini gerçekleştirmek için Omniverse Connector for Blender’a erişti. Herda, drone tarafından çekilen vincin 4K ProRes görüntülerinden en sevdiği fotoğrafları içe aktarmadan önce seçti. Çekimlerdeki belirli noktaları kullanarak sahnedeki kamera hareketini ve harita perspektifini takip etti.

Ardından Herda, sıfırdan oluşturulan ve modellenen fütüristik bina varyantını ekledi. Görünüm penceresindeki AI gürültü azaltma özelliği ve RTX GPU hızlandırmalı ışın izleme, Herda’ya anında geri bildirim ve net, güzel ayrıntılar sağladı. Sanatçı, her bir elemanı modelleyip detaylandırarak dönüştürülmüş basit blokları kullanarak vincin temel 3D modelini yaptı. Modelle etkileşime girerken dokuları gerçek zamanlı olarak doğru bir şekilde değiştirdi ve modelin yinelemelerinin oluşturulmasını beklemek zorunda kalmadan fütüristik bir görünüme kavuştu.

Her bir bina şeklini canlandırdıktan sonra Herda, RTX hızlandırmalı OptiX ışın izlemeyi kullanarak son kare görüntülerini hızla dışa aktardı. Ardından projeyi, projeyi tamamlamak için bileşik aşamada GPU hızlandırmalı özelliklerin kullanıldığı After Effects’e aktardı.

Herda, ”İş sürecinde genellikle uygulamalar arasında geçiş yapmanız gerekir, ancak NVIDIA Studio sayesinde her şey daha hızlı ve daha sorunsuz hale geliyor” dedi.

Yaratım aşamasında sanatçı GeForce RTX 3090 GPU ile donatılmış bir ev bilgisayarı ve GeForce RTX 3080 Dizüstü Bilgisayar GPU’su olan bir ASUS ZenBook Pro Duo NVIDIA Studio dizüstü bilgisayarı kullandı. Bu, Herda’nın fotogerçekçi içeriğini her yerde, her zaman oluşturabileceği anlamına geliyor.

Çek El Sanatları

Dalibor Cee, çocukluktaki 3D tutkusunu 20 yıllık bir kariyere dönüştürdü. Akışkan simülasyonları, duman ve patlamalar gibi film özel efektlerinde uzmanlaşmak için Prag’a dönmeden önce 3D mimari modellerle çalışmaya başladı.

Dalibor, Prag’ın Eski Şehir Meydanı’ndaki ikonik Orloj binasındaki astronomik saat gibi eski yapılara yeni ışık ve his getirmenin bir yolu olarak projeksiyon haritalamadan da hoşlanıyor. Videoyu izlemek için linke tıklayabilirsiniz.

Saatin dairesel unsurlarından büyülenen Dalibor, bir mercek efekti yaratarak ve parlak, altın rengi unsurlar ve kristal şekiller kullanarak onları Çek bilimkurgudan ilham alan tarzında yeniden tasarladı.

Sanatçı, video çekimlerini ana animasyonu oluşturacak 3D yapı taşlarıylahizalamak ve hareket takibi için Blender’da başladı. Dalibor daha sonra JSplacement aracı kullanılarak oluşturulan dokuları ekledi. Her bir elementin parlaklığını veya pürüzlülüğünü, emisyonunu ve aynasal özelliklerini değiştirmek için renkler, malzemeler ve maskelerle deneyler yaptı.

Modeller daha sonra ileri, geri ve döndürme hareketleri için canlandırılmak üzere eğrilere bağlandı - bir optik yakınlaştırma merceğininkine benzer, animasyon derinliği yarattı. Dalibor, görüntü alanında Blender Cycles RTX ile hızlandırılmış OptiX ışın izlemeyi kullanarak bunu çarpıcı bir hızla başardı.

Dalibor, ”NVIDIA CUDA ve PhysX’e ihtiyaç duyan uygulamaları kullanıyorum ve genellikle tüm yazılımların NVIDIA RTX GPU’larla 3D olarak kullanıldığında çeşitli avantajlar sunuyor dedi” dedi.

Dalibor, bu tür çalışmaların çok zaman aldığını belirterek ancak iki GeForce RTX 3090 Ti GPU’su sayesinde işleme için saatler harcamak zorunda kalmadan ekstra büyük projeleri tamamlamasına izin veriyor. RTX ile hızlandırılmış OptiX ışın izleme ve AI gürültü giderme özelliğine sahip Blender’ın Cycles motoru, Dalibor’un tüm projeyi yalnızca 20 dakikada – yaptığı teste göre yalnızca CPU ile olduğundan yaklaşık 20 kat daha hızlı - oluşturmasını sağladı.

Bu zaman tasarrufu, Dalibor’un parçanın yüzlerce öğesini yaratmaya ve canlandırmaya odaklanmasını sağladı. Modeli tam olarak hayal ettiği şekilde hayata geçirmek için renkleri ve efektleri birleştirdi.

NVIDIA Studio sistemleri, gelecek nesil 3D içerik yaratıcıları için vazgeçilmez hale geldi ve ilham verici, düşündürücü ve duygusal açıdan yoğun sanat eserleri yaratmak için sınırları zorluyor.

Stüdyo Başarı Öyküleri

İş akışlarını daha iyi anlamak için Lazăr, Herda ve Dalibor Cee ’nin ayrıntılı videolarında tasarımlarını konseptten bitiş aşamasına nasıl getirdiğine şahit olmak için linklere tıklayabilirsiniz.

ArtStation’da Lazăr’ın ve Herda’nın Instagram kanallarına ve ArtStation ’da Dalibor Cee’i daha yakından tanımak için linklere tıklayabilirsiniz.

#CreatorsJourneyChallenge’a Katılın

NVIDIA Studio ekibi, öğrenme ruhuyla insanların kişisel yeteneklerini sergilemesi için bir meydan okuma çağırıyor. NVIDIA Studio sosyal medya kanallarında eserlerinizin gösterilme şansını yakalamak için #CreatorsJourney yarışmasına katılın.

Giriş çok kolay. Bir sanatçı olarak serüveninizi sergilemek için daha eski bir sanat eserinizin yanına daha yeni bir sanat eserinizi koyabilirsiniz. NVIDIA Studio’yu Instagram, Twitter veya Facebook ’ta takip edin ve etiketleyin ve katılmak için #CreatorsJourney etiketini kullanın.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'li Erdem: İmamoğlu, İstanbul'un başına gelmiş en büyük felaketÖnceki Haber

MHP'li Erdem: İmamoğlu, İstanbul'un başı...

Avrupa kupalarında kura heyecanı İstanbul’da yaşanacakSonraki Haber

Avrupa kupalarında kura heyecanı İstanbu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar