İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

MHP’li İsmail Özdemir: Yargıda köklü reform şart

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP’li İsmail Özdemir: Yargıda köklü reform şart
Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden gündemdeki yüksek yargıdaki yetki tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Özdemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'nin kuvvetler ayrılığı ilkesinin sınırlarının çizildiğini belirterek, yargının da bu sistemin bir parçası olması gerektiğini ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin statüsünün, kuruluş ve yargılama esaslarının köklü bir reforma ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabı X üzerinden gündemdeki ‘yüksek yargıda yetki tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'YARGIDA KÖKLÜ REFORM ŞART'

MHP'li İsmail Özdemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yargının yerini ve Anayasa Mahkemesi'nin statüsünü değerlendirdi; köklü reforma vurgu yaptı. Yargıda yeniden yapılanma çağrısı yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı, kuvvetler ayrılığı ilkesinin üçüncü ayağı “yargı”nın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

MHP’li Özdemir’in açıklamaları şu şekilde:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye, “yasama ve yürütme” arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesinin sınırlarının kesin olarak çizildiği ve istikrarın korunarak, daha da gelişmesine imkan tanıyacak koşullara erişmiş oldu. Erk’in üçüncü ayağı olan “yargı” hususunun da bu kapsamın dışında olması söz konusu olamaz. Neticede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tüm kuvvetleri kapsar/kapsaması gerekir. Yargı bünyesinde yaşanan son gelişmeler, bu erkin de sistemle uyumlu hale getirilmesinin zorunluluğunu işaret etmiştir. Özellikle Anayasa Mahkemesi’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulmasının ülkemizin öncelikli ihtiyaçlarından olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Meclis Üyesi Gökhan Arslan: Fetö Pkk/Pyd İle İş Tutmak Atatürk’ün Ve Atatürkçülüğün Doktrinlerine Karşı ÇıkmaktırÖnceki Haber

MHP Meclis Üyesi Gökhan Arslan: Fetö Pkk...

MHP’li Özarslan: CHP resmen, Atatürk çizgisini reddetmeyi, bir parti politikası haline getirmiş olduSonraki Haber

MHP’li Özarslan: CHP resmen, Atatürk çiz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar