İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, kabri başında dualarla anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, kabri başında dualarla anıldı
Abone ol
Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, vefatının 27.yılında kabri başında dualarla anıldı.

MYK üyesi Musa Küçük, Kelkit Belediye Başkanı Aziz NAS, Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Söğütlü Belediye Başkanı Rıza Arslan, Öbektaş Belediye Başkanı Yemen Demir, Kelkit Belediye Başkan Yrd. Seyit Tok ve çok sayıda kişi katılım sağladı. 

Kelkit meydanında kol kola giren ve ellerinde Tokdemir’in veciz sözlerinin yer aldığı pankartlar ve Türk bayrakları ve üç hilal taşıyan kalabalık grup “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından mezarlığa ulaştı.

Kabir başında Yasin-i Şerif okunması ve kabre karanfil ve gül bırakılmasının ardından konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve en kalabalık Ali Metin Tokdemir anma programını icra ettiklerini söyledi.

Ali Metin Tokdemir’in Türk-İslam ülküsüne adanmış bir hayat sürdüğünü kaydeden Alp, “Tokdemir inançlı, mücadeleci, çalışkan, sözünden dönmeyen, baş verip baş eğlemeyen bir yapıya sahipti. Başbuğ Alparslan Türkeş'in talimatı ile Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürütmüştür. Ülkücülerin ceza evlerine doldurulduğu yıllarda "Artık bu işler bitti. Türkeş köşesine çekilsin" lafları dolaşırken Tokdemir bunlara aldırış etmeden ocağın ateşini her zamankinden daha fazla harlamıştı. İhanet rüzgarı estirilmiş başka elde bayrak açılmıştı tıpkı bu günlerdeki gibi lider sırtından hançerlenmişti. Bırakıp gidenlerden, dönekler den değil lidere sadakatle bağlı olanlardan oldu. Durmadı gücü yettiğince ihaneti anlattı üç hilalli sancağın altından bir an olsun ayrılmadı” dedi.

1995 yılı genel seçimlerinde Başbuğ Alparslan Türkeş'in isteğiyle Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane milletvekili adayı olan Tokdemir’in 8 Aralık 1995 tarihinde Ankara’da düzenlenen Gümüşhaneliler gecesine katılmak üzere Kelkit’ten Trabzon havaalanına doğru yola çıktığını ve Başarköy yakınlarında elim bir trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiğini hatırlatan Alp, “Ali Metin Tokdemir ağabey öldüğü zaman insanın içini ısıtan o hafızalara kazınan bilindik tebessümü yüzündeydi. İnandığı gibi yaşadı ve yaşadığı gibi vefat etti. Kelkit ovasında ve tüm yurtta göz yaşları sel olmuştu. Üç hilalli bayrağa sarılı bir tabut bütün Türk İslam ülkücülerini yasa boğmuştu. Bugün vefatının 27.seneyi devriyesi ama yüreklerimizdeki acısı hiç dinmedi. Bizlerin en büyük tesellisi Metin ağabeyin emaneti Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı bugün sayın Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım beyfendinin ellerindedir ve emin ellerde, ehline emanettir. Metin ağabey Ülkücüyü lider, teşkilat ve fikrine bağlı insan olarak tarif ediyor. Ve bu sebeple bizim dışımızda kalmış insanların bizleri ve teşkilatı reddettikten sonra Ülkücülük hüviyetine sahip çıkmaları manasızdır diyor. Metin başkan üzerinden siyaset yapmaya Ülkücülük edebiyatı yapmaya kalkan kurt postuna bürünmüş çakallara da fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Ahde vefayı elden bırakmayan Milliyetçi Ülkücü Hareket burada ve Allah izin verirse her daim de burada olmaya devam edecek. Unutmadık, unutmayacağız” diye konuştu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, kabri başında dualarla anıldı - Sayfa 2

Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, kabri başında dualarla anıldı - Sayfa 3

Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, kabri başında dualarla anıldı - Sayfa 4

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'li Bulut: ABD'den medet umanlar varsa Atatürk'ün, Türkeş'in, Bahçeli'nin evlatları da varÖnceki Haber

MHP'li Bulut: ABD'den medet umanlar vars...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacakSonraki Haber

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar