İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

Türk dünyası günleri zirvede tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk dünyası günleri zirvede tamamlandı
Abone ol
Kastamonu Belediyesi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen ve Türk Dünyası’nı Kastamonu’da buluşturan Türk Dünyası Günleri etkinlikleri başladığı gibi coşkuyla bitti. Üç gün süren etkinlikler süresince Kastamonu’da Türk Dünyası rüzgârı esti.

Türk Dünyası ekipleri ve misafirler ile birlikte gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan 22. Türk Dünyası etkinliklerinin organizatörlüğünü Fikrialem üstlendi. Süreç boyunca, dans gösterileri, mapping ve ışıklı drone şov, yerel sanatçı konserleri, Türk Dünyası Halkları paneli, Mehmet Sabir Karger, Cıltız Tannagaşeva, Natali Deniz, Kaya Kuzucu, Bünyamin Aksungur, Atilla Yılmaz, İlyas Yalçıntaş, Mustafa Yıldızdoğan ve Kıraç konserleri gerçekleştirildi.
22. Türk Dünyası etkinliklerinin kapanışında sahne alan Kıraç, Türk Dünyası etkinliklerine katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi. Dans gösterileriyle başlayan üçüncü gün Atilla Yılmaz konseriyle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık Anadolu rock müziğinin sevilen sanatçısı Kıraç’ın sahneye çıkmasıyla birlikte adeta alanı salladı. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen konserde Kıraç’a plaket ve çiçek takdimin de bulunan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, alanda bulunan kalabalık tarafından “Büyük başkan” tezahüratlarıyla karşılandı.

Muhteşem bir etkinlik oldu
Etkinliklere gösterilen ilgiden ve özellikle gençlerin memnuniyetinden ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Vidinlioğlu, “Muhteşem bir etkinliğin sonuna geldik. Ancak bu enerjiyi gördükten sonra araya çok mesafe koymadan yeni konserler yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Büyük olan sizlersiniz. Sizin sevginize layık olabilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Türk Dünyası’nın kadim şehir Kastamonu’da bir araya gelmesinden ötürü büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Cuma gününden bu güne Türk Dünyası günlerini coşkuyla kutladık. İnşallah daha iyilerini hep birlikte yapacağız. Alanı dolduran ve daima bizlerle olan Kastamonulu hemşehrilerime özellikle gençlerimize şükranlarımı sunuyorum. Binlerce yıllık Türk Yurdu Kastamonu’muza yakışır bir etkinlik oldu.

Turan diyarından misafirler
28 ülke ve özerk belgeden kardeşlerimizle şehrimizde özlem gidermenin de ayrı bir mutluluğunu yaşadık. Önümüzdeki süreçte daha geniş kapsamlı etkinlikler yapacağız. Tüm Turan diyarından bu etkinliğe akın akın gelen soydaşlarımızın olması, uzun zamanlar birbirlerini görmeyen dost, akrabaların kucaklaşması, hasret gidermelerine vesile olmak da bu etkinliğin ne denli önemli ve devamlılık arz ettiğini bizlere gösterdi.

Sizler her şeyin en iyisine en güzeline layıksınız
Tekrar herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah varlığımızı, birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Ne Mutlu Türk’üm diyene.” diyerek sözlerini tamamladı. Büyük alkış alan Başkan Vidinlioğlu’nun konuşmasının ardından Kastamonu’ya duyduğu sevgiyi dile getiren Kıraç’ın konseriyle 22. Türk Dünyası Günleri etkinlikleri sona erdi.

Turan kokan bir etkinlik
Konserin ilk gününde açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kastamonu Belediyesinin bir ilki gerçekleştirerek, kardeş ve dost ülkelerden, Türk diyarlarından, değerli birçok ismi buluşturduğunu kaydetmişti. Turan kokan anlamlı bir törende olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Durmaz, “Kastamonu, Türkistan coğrafyası ile bağlarını canlı tutan, kültürel değerlerimizi yaşayan ve yaşatan bir şehrimizdir. 7 bin yılı aşan tarihiyle kadim bir medeniyet şehri olan Kastamonu, 900 yıldan fazladır Türk yurdudur. Geçmişi kahramanlıklarla dolu Kastamonu, milli mücadelenin cefakar şehri, milli vakarın yuvasıdır. Böylesi bir şehir, hizmetin en güzelini, en iyisini hak etmektedir. Hamdolsun Belediye Başkanımız, Kastamonu’nun değerinin bilincinde, sorumluluğunun farkındadır” ifadelerini kullanmıştı.

Kastamonu’ya çok yakıştı
İkinci günde ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü söz alarak, yaptığı konuşmada Türk Dünyası etkinliklerini gerçekleştiren Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’na ve etkinliklere alanı doldurarak sahip çıkan Kastamonululara teşekkür etmiş, Türk Dünyası Günleri’nin Kastamonu’ya çok yakıştığını da dile getirmişti.

 

Kaynak:Türkgün


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye ile Katar arasında güvenlik iş birliğine dair görüşme yapıldıÖnceki Haber

Türkiye ile Katar arasında güvenlik iş b...

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı trenle 1,1 milyondan fazla yolcu geldiSonraki Haber

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı tren...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar