İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

MHP'li Zırhlıoğlu: Türk gençliği vadettiği gelecekle umut kaynağımız, elde ettiği başarılarla iftihar kaynağımızdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Zırhlıoğlu: Türk gençliği vadettiği gelecekle umut kaynağımız, elde ettiği başarılarla iftihar kaynağımızdır
Abone ol
MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, ''Türk gençliği vadettiği gelecekle umut kaynağımız, elde ettiği başarılarla iftihar kaynağımızdır. Spordan bilime, bilimden sanata, sanattan siyasete her alanda kendisini geliştiren bir Türk gençliği hiç şüphe yok ki sadece Türk milleti için değil, gönül coğrafyamızda yaşayan ve yönünü Türk milletine dönmüş olan milletler için de umut kaynağıdır.'' dedi

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde konuştu.

MHP'li Zırhlıoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

Hiç şüphe yok ki aile kurumu toplumumuzun çelik çekirdeği ve temelidir. Güçlü bir toplumun oluşabilmesi için sağlam temeller üzerine inşa edilen aile kurumunun gerekliliği ise inkâr edilemez bir gerçektir. Sağlam bir ailenin sağlam bir toplumu meydana getireceği, sağlam bir toplumun ise gelecek tasavvuru olan bir milletin temelini oluşturacağı düşünüldüğünde aile kurumunun önemi daha da artmaktadır. Sağlıklı bir aile ortamı sağlıklı bireylerin yetişmesi için de oldukça önemlidir. Evlatlarımızın ilk sosyal çevresini oluşturan ailenin desteklenmesi, gençlerimizin vizyoner projelerinin değerlendirilmesi bu manada önem arz etmektedir. Kaldı ki sosyal hayatın içerisinde gençlerimizin aile kurumunun temelini sarsacak aktörlerin pençesinde kıvranması aile kurumunun desteklenmesini daha zaruri kılmaktadır. Ayrıca, vatan bildiğimiz bu topraklarda Türk milletinin varlığından rahatsız olan çevreler tarafından aile kurumunun doğrudan hedef alındığı da inkâr edilemeyecektir. Dolayısıyla Türk milletinin sosyal hayatı içinde olduğu kadar varlık mücadelesindeki önemiyle de öne çıkan aile kurumunun sadece desteklenmesi değil, teşvik edilmesini de ziyadesiyle önemsediğimizi ifade etmek isterim.

Bugün görüştüğümüz bu kanun teklifinin sadece Türk gençlerinin aile kurabilmelerine destek sağlayacağı, bu kanun teklifini değerlendirmede eksik kalacaktır. Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi’yle birlikte birey ve nesne temelli, cinsiyetsiz bir toplum oluşturmaya çalışarak aile kurumunu hedef alan bedbahtlarla da mücadele için bir adım atılmaktadır. Kurulacak her ailenin, medeniyet tasavvurumuzun yükselmesinde bir tuğla olduğu unutulmamalıdır, desteklenecek her bir gençliğimizin uygarlık tahayyülümüzün gelişmesi için bir motivasyon kaynağı olacağı gözden kaçırılmamalıdır. Bu manada, gençlerimizi, ülkülerine sımsıkı bağlı birer birey olarak yetiştirmek, geleceğe dair umutlarını her daim canlı tutmak her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir çünkü Türk ve Türkiye Yüzyılından bahsedeceksek, Türk asrından bahsedeceksek, üzerimize koşar adım gelen yüzyıla Türk mührünü vuracaksak bu hedefin ancak ve ancak gençlerimizle başarılabileceği unutulmamalıdır. Eğer bu asra Türk mührünün vurulmasını hedefliyorsak bu mührü vuracak olanın Türk genci olacağı da muhakkaktır. Ayrıca, kurulacak Aile ve Gençlik Fonu’nun oluşturulması aşamasında devletimizin ve toplumumuzun bütün dinamiklerinin etkin bir şekilde sürece dâhil edilmesi sürecin dönemsel değil, sürekli bir hâle getirilmesi isteğinin göstergesidir. Sadece aile müessesesinin korunması ve teşvik edilmesi değil, gençlerimizin gelişimlerine de katkı sağlayacak daha fazla projenin hayata geçirilmesi için de Aile ve Gençlik Fonu önemsenmelidir.

Türk gençliği vadettiği gelecekle umut kaynağımız, elde ettiği başarılarla iftihar kaynağımızdır. Spordan bilime, bilimden sanata, sanattan siyasete her alanda kendisini geliştiren bir Türk gençliği hiç şüphe yok ki sadece Türk milleti için değil, gönül coğrafyamızda yaşayan ve yönünü Türk milletine dönmüş olan milletler için de umut kaynağıdır. Dolayısıyla sadece Türk milletinin haklarını değil, gönül coğrafyalarımızda hakları gasbedilmeye çalışılan milletlerin haklarını da koruyacak, dünyanın neresinde olursa olsun hukuku çiğnenen mazlumların da hukukunu koruyacak bir gençlik yetiştirmek her şeyden evvel bizim görevimizdir. Bu yüce çatının altında görev icra eden biz milletvekillerinin de görevidir. Bu sebeple, bugün buraya getirilen bu kanun teklifini Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekliyoruz. Muhterem liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle “Türk gençliği cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünün kutup başlarıdır. Türk gençliği henüz yazılmamış destanların parlak müellifleridir. Türk gençleri hayalleri gerçeğe dönüştürecek potansiyel güçtür. Türk gençliği bekamızın ve millî beraberliğimizin can damarıdır.” Bu sebeple, bu fonun büyümesi, fonla birlikte desteklenecek projelerin kapsamlarının genişlemesi, daha fazla gencimize hitap edecek bir aşamaya gelmesi çok önemlidir.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına Dair Kanun Teklifi’nin temellerinin sağlam olması, gelişmeye açık olması bu manada önem arz etmektedir. Özellikle ifade etmeliyim ki yeni kurulacak aileler ve gençlerimize yönelik atılan bu adım başta deprem bölgesindeki vatandaşlarımız olmak üzere yeni aile kurmaya hazırlanan tüm gençlerimizde heyecan uyandırmıştır. Çağın gereklerini karşılayan, modern dünyanın tehlikelerine karşı aile kurumunu güçlendiren, sözde medeni dünyanın hedef tahtasında olan, Türk ailesini koruyan adımları beraberinde getirecek olan bu kanun teklifinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak gençlerimizin lehine olan bu kanun teklifinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sözlerime son vermeden önce, 7 Ekimden beri Gazze'de Filistin halkına dünyanın gözü önünde, tek dişi kalmış canavarın gözetim ve desteğiyle soykırım uygulayan terörist devlet İsrail’i de nefretle kınıyorum.

Ayrıca 15 Kasım tarihinde yani dün… Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’mizin 40’ıncı kuruluş yılını kutluyorum. Kurucu Cumhurbaşkanım merhum Rauf Denktaş’ı rahmetle anıyorum. Kıbrıslı soydaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'li Yıldız: En tehlikeli ve kabul edilemez olan yargısal aktivizm partizanca olanıdırÖnceki Haber

MHP'li Yıldız: En tehlikeli ve kabul edi...

MHP'li Sancaklı: Spor kültüründe ülke, kişi, ırk, din, siyaset, cinsiyet ve diğer herhangi bir ayrım yapılamazSonraki Haber

MHP'li Sancaklı: Spor kültüründe ülke, k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar