İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

MHP'li Osmanağaoğlu "İzmir'in Kızılelması İzmir'e hayırlı olsun"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Osmanağaoğlu "İzmir'in Kızılelması İzmir'e hayırlı olsun"
Abone ol
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçelerinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Yeni İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak “İzmir’imize yakışacak, eski yerinde bir inci gibi parlayacak İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi’nin tamamlanarak hizmete açılacağı günü iple çektiğimizi de ifade etmek istiyorum. İzmir’in Kızılelması da İzmir’e hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu yoğun bütçe mesaisini devam ederken dün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi üzerinde görüşmeler gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı görüşmelerde İzmir de eski yerine yeni ve modern yapısıyla yeniden inşa edilecek Atatürk İl Halk Kütüphanesi de geldi. Ege Turizm Çeşme projesini de gündemine alan Tamer Osmanağaoğlu “Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi'ni atılmış adımların en özellerinden biri olarak görüyoruz. Projenin hayata geçmesiyle, alternatif turizm çeşitliliğine sahip 32 bin nitelikli yatak kapasitesi oluşturulacak, binlerce insanımız için yeni istihdam alanları oluşturulacaktır.” ifadelerini kullanarak “Çeşme Projesi'nden elde edilen gelirlerle İzmir ve çevresindeki ören yerleri, antik kentler ve kazı alanlarındaki çalışmalara destek verilecektir.” dedi.

HASANKEYF İÇİN TEBRİK

Aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak da görev yapan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Yaklaşık bir ay önce Milliyetçi Hareket Parti’mizin Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programları kapsamında Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla Güneydoğu'daki illerimizdeydik. Hasankeyf'i ziyaret ettim. Hasankeyf'te yaptıklarınızı takdire şayan buluyorum. O muazzam dünya teknolojilerini Hasankeyf'te o tarihî eserlerin taşınmasında kullanarak o tarihî eserlerin hiçbir zerresine zarar vermeden tekrar turizme kazandırdığınıza, Hasankeyf'teki turizmin nasıl canlı olduğuna da gözlerimle şahit etmiş bulunuyorum. Teşekkür ediyorum.

EGE BÖLGESİNİN EN KAPSAMLI MÜZESİ İZMİR’E KURULUYOR

“Ege Bölgesi'nin en kapsamlı müzesinin de yine bu bölgede inşa edileceğini bilmek İzmirli hemşerilerimizi ve bizleri de mutlu etmiştir. Bu ve buna benzer çalışmalarla şehrimizin dünya çapında tanınması, daha fazla merak uyandırması, daha fazla misafir çekmesi çok da zor olmayacaktır. Başta Çeşme Projesi olmak üzere birçok vizyon projeye imza atılması, daha yolun başında olunmasına rağmen hepimizi umutlandırmıştır.

BAKAN ERSOY’DAN TAMER OSMANAĞAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Toplantının devamında söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da “Öncelikle Çeşme Projesi’ne vermiş olduğunuz destekten dolayı size teşekkür ediyorum, eksik olmayın. Gerçekten Ege’miz için çok önemli mega bir proje. Umarım, CHP belediyeleri de planı gördükten sonra bu proje ye destek verirler diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanarak Tamer Osmanağaoğlu’na teşekkür etti.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu, İstiklal Caddesi saldırısının Münbiç kaynaklı olduğunu açıkladıÖnceki Haber

Bakan Soylu, İstiklal Caddesi saldırısın...

MHP Lideri Bahçeli: Zillet partilerinin başkanları bu süreçte havlu atacak, çalkantı yaşayacaklarSonraki Haber

MHP Lideri Bahçeli: Zillet partilerinin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar