İstanbul
DOLAR18.6215
EURO19.4637
ALTIN1050.2

Emekli ve memur için çifte zam! Açıklamalar peş peşe geldi: Temmuz zammı ile kim ne kadar alacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli ve memur için çifte zam! Açıklamalar peş peşe geldi: Temmuz zammı ile kim ne kadar alacak?
Abone ol
Son dakika haberi...Bir yandan emekli ve memur zammı için belirleyici olacak veriler gelmeye devam ederken bir yandan da Temmuz zammı ve uygulanacak düzenlemeler hakkında açıklamalar geliyor. Yaklaşık 2 ay sonra 'Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak' sorusu netleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyonun tahribatını da ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir" diyerek bunların adım adım kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. İlk önemli detaylar 1 Mayıs'ta gelecek.

 

Son dakika haberleri...Emekli ve memur maaşı için büyük önem arz eden 3 enflasyon verisi açıklandı. Bunun yanında Merkez Bankası Piyasa Beklenti Anketi göre 6 aylık tahmin edilen enflasyon oranı da netleşti. Hükümet, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla öncelik sırasına göre, 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla meseleleri adım adım çözüme kavuşturuyor. Son olarak Bakan Bilgin'in yaptığı peş peşe açıklamalar emekli ve memur için Temmuz zam oranının yanında sosyal denge ve refah artışlarıyla beraber ek zamları gündeme getirdi. İşte detaylar...

 

ADIM ADIM ÇÖZÜLÜYOR

2022 yılının ilk adımı asgari ücret meselesinin çözüme kavuşturulması oldu. Asgari ücret 2022 yüzde 50,5 ile yarım asrın en büyük artışı olarak kayıtlara geçti.

HEM İŞÇİ SEVİNDİ HEM İŞVEREN

Bunun yanında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda asgari ücret üzerinden gelir ve damga vergisi kaldırılarak işçinin yanında işverenin de elini rahatlatan bir gelişme yaşandı.

SIRADA 3600 EK GÖSTERGE VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Memur-Sen ile yaptığı toplantıların ardından memurun ek gösterge sorununu ortadan kaldıracak çalışmada sona geldi. Kapsamlı bir şekilde ele alınarak taslak metinlerin oluşturulduğu düzenlemede detaylar Mayıs ayında kamuoyu ile paylaşılacak.

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ 2022 YILI BİTMEDEN YASALAŞACAK

Milyonlarca memurun beklediği ek gösterge düzenlemesi, kamuda çalışma barışını bozmadan, kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapı eksenli kamu personelinin geneline yönelik bütüncül bir çalışma içerisinde ele alınıp kademeli geçiş ile değerlendirilerek 2022 yılı bitmeden yasalaşacak.

EMEKLİ VE MEMURA ÇİFTE ZAM

Tüm bunlara ek olarak memur maaşları için Ocak 2022 dönemindeki gibi ilave refah artışı yapılacak. Ocak 2022 zam döneminde memur ve memur emeklisi ilave yüzde 2,5'luk ek zam almıştı.

Öte yandan Temmuz ayı emekli zammı ile beraber yine sosyal refah düzenlemesi çerçevesinde emekli maaşları ile ilgili yeni düzenleme yapılacağı açıklandı.

BAKAN BİLGİN'DEN EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN SÜRPRİZ AÇIKLAMA

İşçileri, emeklileri ve memurları enflasyona ezdirmeyeceklerini açıklayan Bakan Bilgin, son olarak emeklileri sevindiren açıklamayı yaptı. Bakan Bilgin en düşük emekli maaşının Temmuz ayında Ocak'ta olduğu gibi artırılacağını açıkladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarını ”soykırım” olarak nitelemesine tepkiÖnceki Haber

ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarını ”so...

Pençe-Kilit operasyonu şehidi, gözyaşlarıyla toprağa verildiSonraki Haber

Pençe-Kilit operasyonu şehidi, gözyaşlar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar